A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

НОВИНИ

Навчально-пізнавальна екскурсія

7 листопада 2019 року в Слобідсько-Кульчієвецьку сільську раду з навчально-пізнавальною екскурсією завітали студенти Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. В рамках екскурсії студенти мали можливість не тільки оглянути приміщення, облаштування та матеріально-технічне забезпечення, а й поспілкуватися з спеціалістами основних напрямів діяльності сільської ради. Опікувався студентами заступник сільського голови з гуманітарних питань Павло Довгопол, який закінчив Історичний факультет даного університету. Зустріч пройшла в ракурсі відкритого спілкування, в невимушеній, дружній атмосфері.

12:31:55 07.11.2019

З 1 ЛИСТОПАДА НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ДІЄ ЗАБОРОНА НА ВИЛОВ РИБИ У ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ

Відповідно наказу Управління Держрибагентства у Хмельницькій області з 01 листопада 2019 року на Хмельниччині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2020 року.

12:23:31 04.11.2019

Привітання для депутата Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради - Мельничука Віктора Миколайовича

Шановний Вікторе Миколайовичу, дозвольте щиросердечно привітати Вас з Днем народження. Бажаю Вам міцного здоров’я, успіхів, миру, невгасної енергії та невтомності у Вашій щоденній праці. Щиро зичу сповнення всіх Ваших мрій та побажань, реалізації життєвих планів та сподівань. Хай ніколи не покидають Вас Божа сила, наснага, дружня підтримка, повага, любов та вірність Ваших рідних і близьких. Бажаю Вам і Вашій родині добробуту, щастя та життєвих гараздів.

12:21:46 02.11.2019

"Здоров’я людей – здоров’я нації"...

Одним із найважливіших показників розбудови сучасної, потужної громади, відображенням її соціально-економічного розвитку, показником формування демографічного потенціалу - є рівень медичного забезпечення жителів і як наслідок їх здоров’я. Стан медичного супроводну мешканців, є і залишається одним із найважливіших пріоритетів розвитку інфраструктури Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної територіальної громади. Необхідно наголосити, що медичне обслуговування жителів громади потребує якісного покращення. В особливо складному становищі через критичний дефіцит медичних кадрів залишаються декілька сіл Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної громади. Про що свідчить ситуація «гострого кадрового голоду», на фельдшерсько-акушерському пункті села Врублівці. Кричущим фактом є те, що в населеному пункті де нараховується понад 700 жителів посада фельдшера залишається вакантною більше року. Неодноразові звернення до директора підприємства «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» пана Ростецького С.Ф. залишаються без відповіді. Трагічним випадком, який демонструє халатність та злочинну бездіяльність посадових осіб ПМСД є ситуація щодо випадку смерті жителя села Великої Слобідки. Гостро стоїть проблема забезпечення хворих групи підвищеного ризику захворювання, які захищені державою (онкохворих, хворих на туберкульоз та Віл/снід) медикаментами першої необхідності, знеболюючими. На жаль, керівник такого рангу, схоже, не усвідомлює, що головною причиною такого стану справ та неукомплектованістю медичним персоналом є його особиста бездіяльність та незацікавленість у ефективній співпраці на благо жителів громади та району в цілому. Наразі, вирішення проблем в галузі охорони здоров’я, жителі громади вимагають негайного втручання з боку керівництва сільської ради та депутатського корпусу. Сесія, як колегіальний орган управління Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради неодноразово делегувала кошти в загальній кількості 228 тис. 876 гривень. Сільський голова Руслан Нестеров висловлює глибоке занепокоєння позицією керівників Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації, районної ради і Кам’янець-Подільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Внаслідок неодноразових звернень та скарг громадян щодо рівня медичного забезпечення у депутатів формується думка про необхідність звернення до сесії Кам’янець-Подільської районної ради з питанням «Про незадовільну роботу директора підприємства «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ростецького С.Ф.». Моніторинг ситуації та напрацювання шляхів вирішення триває. Сподіваємось на підтримку та позитивне вирішення з боку всіх зацікавлених сторін.

12:06:57 31.10.2019

РОБОЧИЙ ВІЗИТ

28 жовтня 2019 року сільський голова Руслан Нестеров відвідав ліцей та фельдшерсько-акушерський пункт села Баговиця Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради. Метою робочого візиту було вивчення та аналіз стану проведення ремонтних робіт, які знаходяться на стадії завершення. В спілкуванні з директором Миколою Арсенюком та завідуючою Лідією Шкурак окреслено коло найближчих завдань щодо приведення рівня розвитку інфраструктури соціальної сфери до сучасних вимог.

11:57:47 30.10.2019

Село моє – моя доля

Село моє, для мене ти єдине, Як мати рідна, як саме життя. Як хліб землі, як пісня лебедина, Не стань тебе – впаду у небуття.

11:45:48 30.10.2019

Методичний семінар

25 жовтня 2019 року у стінах Врубловецької гімназії було вельми людно. Навчальний заклад привітно зустрічав освітян, що прибули взяти участь у методичному семінарі на тему «Формування та розвиток ключових компетентностей здобувача освіти ХХІ століття». Цього разу ними стали вчителі початкових класів та іноземної мови закладів загальної середньої освіти Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради. Такі зустрічі з обміну досвідом між педагогічними працівниками вже стали доброю традицією на теренах громади. Учасників семінару першими зустріли діти. Свої вітання вчителям вони передали у піснях та віршах українською та іноземними мовами. Перед педагогами у рамках «Круглого столу» з вітальним словом виступила начальниця відділу ОКТМС Олена Сендзюк. Завідувачка методичним центром відділу освіти Ніна Гурська підкреслила новизну проведення заходу шляхом поєднання навчання в початковій школі з іноземними мовами та ознайомила присутніх із структурно-часовою моделлю семінару. Після «Круглого столу» учасники семінару мали змогу колективно відвідати урок англійської мови у 6 класі на тему «Спорт у нашому житті», який підготувала вчителька іноземної мови Світлана Томашевська. Вчителі початкових класів побували у 3-4 класах, які навчаються в класі-комплекті, на уроці зв?язного мовлення на тему «Калина – символ України», який провела вчителька початкових класів Наталія Никуляк. Свій урок німецької мови у 5 класі на тему «Моя сім?я» презентувала колегам вчителька іноземної мови Галина Шевчук. На усіх уроках ефективними та доцільними засобами, методами та прийомами вирішувались завдання семінару, а саме компетентнісного підходу до навчання здобувачів освіти . Чудовий настрій та емоційна атмосфера панували під час перегляду українознавчого театралізованого дійства «Україна-це я,Україна – це ти, Україна – це ми!», підготовленого вчителями Світланою Томашевською та Інною Бажан з вихованцями закладу. На міні-тренінгу «Вчитель –вічний учень» вчителі громади відпрацьовували навички підвищення педагогічної компетентності та свого професійного рівня. А допомагали їм у цьому вчитель початкових класів Оксана Коваль та вчителька англійської мови Світлана Томашевська. Закінчився семінар рефлексією та підведенням підсумків роботи.

11:40:10 29.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора