A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

НОВИНИ

Пленарне засідання 23 (позачергової) сесії

4 липня відбулось пленарне засідання ХХІІІ позачергової сесії Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради сьомого скликання. В роботі сесії взяли участь заступник з гуманітарних питань Павло Довгопол, заступник з питань фінансово-економічної діяльності Ігор Ліщук, секретар сільської ради та виконавчого комітету Андрій Войцеховський, депутати, начальники структурних підрозділів сільської ради. На порядку денному сесії розглянуто нагальних 3 питання, які стосувались змін та доповнень до сільського бюджету та роботи комунального підприємства «Слобідсько-Кульчієвецьке» в аспектах: - внесення змін до установчих документів, а саме затвердження нової редакції статуту; - затвердження порядку і нормативу відрахування комунальним підприємством до загального фонду сільського бюджету частини прибутку.

15:33:37 04.07.2019

Будівництво продовжується…

На виконання інвестиційних проектів в рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я в сільській місцевості в селі Шутнівці по вулиці Подільська - продовжується будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Будівництво проводиться в рамках Державної програми за рахунок Державної субвенції та 10% співфінансування з бюджету сільської ради. Даний проект передбачає будівництво житла для медичних працівників.

15:27:41 04.07.2019

Оздоровлення і відпочинку дітей Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради

Сьогодні, 3 липня, розпочався 14-денний організований літній відпочинок для 18 дітей пільгових категорій Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ.  Путівки для дітей придбані за кошти місцевого бюджету згідно програми «Оздоровлення і відпочинку дітей Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради на 2019 рік» затвердженої рішенням дев’ятої (позачергової) сесії VІI скликання № 17 від 28.02.2019 року.  З гарним настроєм на оздоровлення до Чорного моря в дитячому таборі «Кабельник», що в с. Приморське, Татарбунарського району, Одеської області діти відправилися на комфортабельному автобусі. Бажаємо їм теплих сонячних днів та цікавого і змістовного відпочинку.

15:53:32 03.07.2019

Сектор з юридичних та кадрових питань

Юридичний супровід Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради забезпечує сектор з юридичних та кадрових питань, у складі: - Мельник Тетяна Василівна, завідуюча сектором; - Лупійчук Ніна Петрівна, головний спеціаліст. Одним із провідних напрямків діяльності юридичне предстаництво у проведенні закупівель на електронному майданчику сільської ради ДЗО ПРОЗОРО. За період з лютого 2018 року проведено тендерні відкриті торги, а саме: - Реконструкція існуючої лінії електропередачі по вулицях Дружби, Центральна, Шевченка, Сонячна села Врублівці, Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області; - Реконструкція частини системи водопостачання села Велика Слобідка Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області; - Закупівля електричної енергії та легкового автомобіля. Досягненням сектору можна вважати розроблення та затвердження програми співробітництва територіальних громад у формі реалізації спільних проектів в Управлінні Регіонального розвитку Хмельницької області. Також, юристом виконавчого апарату сільської ради Мельник Т.В., нещодавно засновано Незалежний профспілковий комітет Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради, метою якого є здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів її членів. З метою підвищення ефективності в наданні правової допомоги сектор активно залучає до співпраці представників безоплатної вторинної правової допомоги для консультування та інформаційного забезпечення жителів громади. Також завідувач сектору веде онлайн консультування «Запитуй-Відповідаємо» за електронною адресою sk-uryst@ukr.net та особистий прийом громадян за графіком: - кожен перший вівторок місяця.

15:39:46 03.07.2019

Зі святом працівників Державної податкової служби України

Щиро вітаю із професійним святом працівників Державної податкової служби України. З нагоди свята бажаю здійснення всіх життєвих планів, міцного здоров’я, благополуччя та добробуту, фінансової стабільності та успіхів у всіх починаннях. З повагою, сільський голова Р. Нестеров

15:59:44 02.07.2019

Головне управління ДФС у Хмельницькій області повідомляє

За інформацією ДФС у Хмельницькій області Із 1 липня 2019 року зростає прожитковий мінімум Головне управління ДФС у Хмельницькій області повідомляє, що з 1 липня 2019 року будуть діяти нові розміри прожиткового мінімуму (Закон України від 23.11.2018 № 2629-VIII «Про державний бюджет України на 2019 рік»). Відтак, з 01.07.2019 прожитковий мінімум на одну особу збільшиться і становитиме 1 936 гривень. Для основних соціальних і демографічних груп населення прожитковий мінімум буде таким: - дітям до 6 років - 1 699 грн; - дітям віком від 6 до 18 років - 2 118 грн;  - працездатним особам - 2 007 грн; - особам, які втратили працездатність - 1 564 грн.  Зокрема, це вплине на розміри соціальних виплат, мінімальних пенсій, індексації грошових доходів. Так, зарплата працівників підлягає індексації в межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи. Тобто з 1 липня 2019 року індексація заробітної плати проводиться в межах доходу 2 007 гривень. Зазначимо, що наступне підвищення прожиткового мінімуму заплановано з 1 грудня 2019 року.

15:57:27 02.07.2019

Семінар завідувачів бібліотек Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради

2 липня 2019 року на базі бібліотеки с. Слобідка-Кульчієвецька відбувся семінар завідувачів бібліотек Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради на тему: «Бібліотека – платформа для культурного розвитку сільської громади».  В роботі семінару взяли участь: начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Олена Сендзюк, заступник начальника Оксана Савицька, Тетяна Бичинська (бібліотека с. Слобідка-Кульчієвецька), Світлана Яблонська (бібліотека с. Мукша Китайгородська), Аліна Сторожук (бібліотека с. Боришківці), Антоніна Мельник (бібліотека с. Врублівці), Людмила Чорна (бібліотека с. Тарасівка), Олена Гаджула (бібліотека с. Велика Слобідка), Тамара Фурманова (бібліотека с. Устя).  Вітаючи учасників заходу начальник ВОКТМС Олена Сендзюк зазначила: «Бібліотека – це платформа для культурного розвитку сільської громади. Сучасна бібліотека повинна швидко адаптуватися до потреб читача, його запитів, уподобань. Кредо сучасної сільської бібліотеки – бути корисними та затребуваними для своєї громади. Умовами успішного функціонування сільської бібліотеки повинні стати кількісні та якісні показники роботи, а це насамперед, результативність, ефективність, розумна реклама, позитивний імідж у громаді».  Також всі учасники семінару мали можливість озвучити проблемні питання, які мають важливе значення для успішного функціонування та розвитку бібліотек. Зокрема обговорювали сучасні форми і методи роботи з користувачами різних вікових категорій, бібліотечне обслуговування – нова реальність, основи іміджу бібліотекаря та професійна етика тощо. По закінченні теоретичної частини присутні мали чудову нагоду переглянути фільм про найкреативніші бібліотеки світу та обмінятися власним досвідом.

15:42:49 02.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора